Popis kurzu:
Česká kuchyňa nie je jednoduchá a rozhodne nie je rýchla. Preto, ak si chcete pochutnať na dobrej slovenskej kuchyni bez chemických náhradiek a dochucovadiel, pripravte si niekoľko hodín svojho času. Ale nebojte sa, oplatí sa vám to. Až sa podľa šéfkuchára Radka Pálky naučíte španielske vtáčiky, sviečkovú, alebo guláš ak tomu vynikajúce domáce knedle, získate uznanie a obdiv nielen od svojich partnerov, ale predovšetkým od svojich známych a kamarátov.
V kurze sa dozviete:
- aké sú základy a pravidlá českej gastronómie
- aké sú najzákladnejšie a najobľúbenejšie české recepty
- aké vychytávky vám počas varenia uľahčia život
- na čo treba myslieť a čo dodržiavať pri varení knedlí
- že aj českú kuchyňu dokáže urobiť laik, ak tomu dá čas a všetko potrebné
Lektor vybral najznámejšie a najobľúbenejšie recepty z českej kuchyne, ktoré pre vás natočil a zároveň aj napísal. Vždy pod videom nájdete recept, ktorý si môžete stiahnuť a vytlačiť.
(zobraziť celý popis kurzu)
Šéfkuchár Radek Pálka hovorí:
„Ak dáte mojim receptom čas, lásku a pohodu, budete v budúcnosti variť lepšie, než hociktorý šéfkuchár."
A teraz už nezostáva nič iné, len popriať DOBRÚ CHUŤ!
Zaujal vás kurz? Nezabudnite si pozrieť aj ďalšie kurzy varenia.
Lekcie kurzu:
Zemiakovačka patrí k najobľúbenejším polievkam.
Kapustnicu uvaríte za pár minút a pochutnáte si.
Krkonošské kyslo môžete uvariť aj bez kvásku. Stačí použiť chlieb.
Sviečková na smotane je úplná klasika a veľká dobrota.
Pečená kačica sa hodí napríklad na nedeľný obed.
Paradajková omáčka je veľmi obľúbená u detí.
Guláš môžete uvariť takmer z každého mäsa, ale ten z gleje je najlepší.
Kapustové fašírky sú neprávom zabudnuté. A môžete ich uvariť aj bez mäsa.
Doma uvarené kura na paprike je pochúťka.
Príprava španielskych vtáčikov zaberie dosť času, ale stojí to za to.
Moravského vrabca môžete pokojne variť aj v Čechách.
Žemľové knedle sú jednoduché, ale vyžadujú čas.
Zemiakové knedle niekedy vedia kuchára potrápiť. Dôležitá je kvalita zemiakov.
Chlpaté knedle varí málo kuchárov, ale je to veľká dobrota.
Skvelá dusená ryža nemusí byť z ryžovaru.
Pekne naservírované jedlo je polovica úspechu.
Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.
O lektorovi:
Radek Pálka - Šéfkuchár
1 kurz
Už viac ako 25 rokov robím svoju kuchársku prácu, ktorá ma aj po tých rokoch baví, nabíja a inšpiruje. Za svoju doterajšiu prax som pracoval v mnohých krajinách na svete. A nech už to bolo Nemecko, Amerika, Taliansko, Afrika či Francúzsko. Mnoho krajín som taktiež navštívil s Národným tímom kuchárov a cukrárov ČR. Milujem kuchyne celého sveta. Pochutnám si na talianskej kuchyni, ázijskej, francúzskej. Najväčšou satisfakciou však pre mňa vždy bolo, keď kdekoľvek na svete za mnou niekto prišiel a povedal, uvar mi guláš s knedlíkom, a tak som na Zanzibare varil guláš s knedlíkom. V Amerike som robil rajskú, koprovku, svíčkovú…
Pochopil som, že česká gastronómia je krásna a chutná, zvlášť robí-li sa tradične a poctivo. Českú kuchyňu v mojom prevedení mali možnosť ochutnať také osobnosti, akými sú alebo boli Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman, japonský cisár Akihito, princ Charles s chotí, Bill Clinton, alebo napríklad Karel Gott. Všetci bez výnimky boli nadšení.
A preto som sa rozhodol, že urobíme kurzy varenia zamerané práve na českú kuchyňu.
Ivana Š.
14. 12. 2024
Ráda jsem zhlédla a zároveň vyzkoušela recepty přímo od profesionála. Ačkoliv si myslíme, že přípravu české kuchyně známe, je zde pořád něco, čemu se přiučit.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Ivano, děkujeme za Vašich pět hvězdiček! 😊 Máte naprostou…
Zobrazit celý komentář
Dobrý den, Ivano,
děkujeme za Vašich pět hvězdiček! 😊 Máte naprostou pravdu – i když se zdá, že českou kuchyni dobře známe, vždy je prostor pro nové tipy a triky, zvlášť od profesionála. Jsme rádi, že jste recepty nejen zhlédla, ale i vyzkoušela, a že Vám kurz přinesl inspiraci.
Přejeme Vám spoustu radosti při dalším vaření a objevování nových chutí české kuchyně. 😊
Petra z Kurzů pro radost