Popis kurzu:
V „Kurze prípravy kávy” s Goranom Jozićom sa naučíte pripravovať kávu rôznymi spôsobmi. Naučíte sa, ako vybrať kávu, ako vybrať presovač na kávu, ako sa rôzne nápoje z kávy volajú a ako sa pripravujú a alebo ako spoznáte dobrú kaviareň.
V „Kurze prípravy kávy” sa lektor venuje aj praženiu kávy a jej histórii. Dozviete sa, ako umlieť kávu a ako práve hrubosť a jemnosť namletej kávy ovplyvní chuť a kvalitu pripraveného nápoja. Rovnako dôležitý je aj výber šálok a hrnčekov.
V kurze sa naučíte:
- ako vybrať mlynček na kávu
- ako vybrať kávu
- ako pripraviť kávu v moka konvičke, vo french presse, džezve alebo aeropresse
- ako pripraviť filtrovanú kávu
- ako vybrať presovač na kávu
- ako umlieť a uvariť kávu
- ako pripraviť kávu v pákovom kávovare
- ako sa o kávovar a mlynček starať
Viete, ako namlieť kávu pre prípravu espressa, pre prípravu kávy v džezve alebo vo french presse? Čo je to aeropress a ako ho používať? Aké vybrať mlieko do kávy? V „Kurze prípravy kávy” nájdete odpovede na všetky otázky
(zobraziť celý popis kurzu)
Pre Gorana Jozića nie je káva len nápoj. S kávou spojil veľkú časť svojho života, pripravuje ju s láskou i úctou k tradícii a to naučí v „Kurze prípravy kávy“ aj vás.
V „Kurze prípravy kávy“ sa na stretnutí s vami u šálku skvelej kávy teší Goran Jozić.
Lekcie kurzu:
V tejto časti lektor radí, ako spoznať dobrú kaviareň. Hovorí o praktikách, servírovaní aj príprave nápojov. Dôležité pre spoznanie dobrej kaviarne je samozrejme správanie baristov, ale aj spôsob pokladania šálok na kávovar.
Aké sú správne názvy základných kávových nápojov pripravených v kávovare? To sa dozviete v tejto časti.
Podľa čoho vyberať mlynčeky, kávovary a nádobie na prípravu kávy.
Prosím, pošlite mi názov alebo popis kurzu, ktorý chcete preložiť.
Každý spôsob prípravy kávy vyžaduje inú hrubosť či jemnosť namletej kávy. Poďme sa teda pozrieť, ako správne nastaviť kávomlynček.
Espresso je najčastejšie objednávaná káva v kaviarňach. V tomto diele sa dozviete, ako správne espresso pripraviť.
Ako pripraviť dobré cappuccino, aké použiť mlieko a ako ho správne našľahať sa dozviete v tejto časti kurzu.
Ako sa starať o kávovar, aby vydržal čo najdlhšie, sa dozviete v tejto časti. Čistota kávovaru výrazne ovplyvní kvalitu pripraveného nápoja.
Čo je french press a čo vyžaduje tento spôsob prípravy kávy? To je obsahom tohto dielu kurzu.
Ako optimálne využiť a vylúhovať kávu, aby sme dosiahli maximálny pôžitok pri príprave kávy v moka kanvičke.
Najstarším spôsobom prípravy kávy je varenie kávy v džezve. Lektor vysvetlí, ako v džezve správne kávu pripraviť.
Správna hrubosť zrna a výber zariadenia aj filtra pri prekvapkávaní kávovníkových zŕn ovplyvňuje kvalitu výsledného nápoja. Goran vysvetlí, akú kávu do konkrétneho zariadenia použiť a ako kávu pripraviť.
Príprava kávy v aeropresse je najmladší spôsob prípravy kávy. Vďaka aeropressu budete piť aj na cestách alebo v prírode výbornú kávu.
K rôznym spôsobom prípravy sa hodia rôzne kávovníkové zrná. Aké sú druhy kávy a kedy ktorú kávu použiť, lektor vysvetlí v bonusovom videu.
Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.
O lektorovi:
Goran Jozić - Podnikateľ v gastronómii
1 kurz
Volám sa Goran Jozić a pochádzam z Bosny a Hercegoviny. Z krajiny, ktorej kávová kultúra má pevné korene a tradície. Pitie kávy je u nás dodnes obradom, pri ktorom sa stretávajú ľudia všetkých generácií.
Kúsok mojej krajiny som preniesol aj do kaviarne, kde pripravujeme kávu v džezve tradičným spôsobom. Všetko okolo kávy sa teda stalo mojím koníčkom, prácou a vášňou.
Príbeh mojej kávy začal v roku 2002. Od tej doby v pražiarni Orient Coffee pražíme kávu, ktorej zmesi a chute sa vyvíjajú nielen podľa svetových trendov, ale aj podľa hodnotení našich verných zákazníkov.
Od roku 2003 súťažíme v baristických a ďalších s kávou spojených súťažiach. V roku 2015 som taktiež svoju prvú súťaž organizoval, a to Majster kávy v príprave kávy v džezve. Už 4 roky som lektorom Českej barmanskej asociácie, v rámci ktorej organizujeme certifikované kurzy.
Teším sa na šálek kávy s Vami.
Váš Goran Jozić
Ivana Š.
5. 11. 2024
Velmi užitečný kurz, nabitý informacemi. Vyzkoušela jsem téměř všechny přípravy kávy. A jsem ráda, že si mohu připravit kvalitní cappuccino nyní i doma.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Ivano!
Děkujeme za Vaše skvělé hodnocení! 😊 Máme radost, že Vám kurz přinesl užitečné informace a že jste vyzkoušela různé způsoby přípravy kávy. Je skvělé, že si teď můžete doma dopřát kvalitní cappuccino! ☕️
Přejeme Vám mnoho dalších lahodných kávových zážitků!
Pavel z Kurzů pro radost