Radek Pálka
Šéfkuchár
1 kurz
Už viac ako 25 rokov robím svoju kuchársku prácu, ktorá ma aj po tých rokoch baví, nabíja a inšpiruje. Za svoju doterajšiu prax som pracoval v mnohých krajinách na svete. A nech už to bolo Nemecko, Amerika, Taliansko, Afrika či Francúzsko. Mnoho krajín som taktiež navštívil s Národným tímom kuchárov a cukrárov ČR. Milujem kuchyne celého sveta. Pochutnám si na talianskej kuchyni, ázijskej, francúzskej. Najväčšou satisfakciou však pre mňa vždy bolo, keď kdekoľvek na svete za mnou niekto prišiel a povedal, uvar mi guláš s knedlíkom, a tak som na Zanzibare varil guláš s knedlíkom. V Amerike som robil rajskú, koprovku, svíčkovú…
Pochopil som, že česká gastronómia je krásna a chutná, zvlášť robí-li sa tradične a poctivo. Českú kuchyňu v mojom prevedení mali možnosť ochutnať také osobnosti, akými sú alebo boli Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman, japonský cisár Akihito, princ Charles s chotí, Bill Clinton, alebo napríklad Karel Gott. Všetci bez výnimky boli nadšení.
A preto som sa rozhodol, že urobíme kurzy varenia zamerané práve na českú kuchyňu.