Popis kurzu:
Stále viac ľudí dáva prednosť domácemu chlebu pred tým kupovaným. Samozrejme upiecť vlastný kváskový chlieb sa môže zdať, zvlášť pre menej skúsených kuchárov, ako celkom ťažký oriešok. Nemusíte však prepadnúť panike – vďaka nášmu kurzu pečenia chleba to zvládne aj úplný začiatočník! Krok za krokom vás prevedieme prípravou voňavého, chutného a zdravého kváskového chleba, po jeho ochutnaní si na ten z obchodu už ani nevzpomeniete!
V kurze sa dozviete:
- ako pripraviť kvások
- ako umiesiť zmes na chlieb
- ako dokonale uhniesť cesto
- ako nechať chlieb správne vykysnúť
- ako si upiecť kváskový chlieb
Vďaka kurzu pečenia chleba preniknete do tajov prípravy kvásku, potrebných surovín, ale aj samotného pečenia chleba. Zistíte, akú dôležitú úlohu hrá kvalita ingrediencií, ako spoznať, že je kvások pripravený na použitie alebo prečo sa nevyplatí uspěchať hnetenie cesta ani jeho kysnutie. Zabudnite na zložité recepty alebo neprehľadné kurzy pečenia chleba, po ktorých zhliadnutí máte pocit, že kváskový chlieb je mágia vhodná len pre tých najskúsenejších pekárov. Lektor Pavel Fara vás presvedčí, že túto zdravú pochúťku zvládne naozaj každý
(zobraziť celý popis kurzu)
Naš kurz začína prípravou najdôležitejšej prísady pre kváskový chlieb (ako ostatne vyplýva z názvu), a to kvásku. Ktorá múka je do neho najlepšia? A naozaj stačí už len voda? Akú by mal míť konzistenciu? I na tieto otázky nájdete vo videokurze odpoveď. Dozvíte sa také, ako správne kvásek uchovávať a prečo je dôležité ho ochutnávať a pravidelne ho „krmiť“.
Pavel Fara vám predvedie, ako by mal správne vyzerať kvásek, ktorý je ideálny k príprave chleba, a ktoré další suroviny budete k príprave této chrumkavej pochúťky potrebovať, aby mohol vzniknúť dokonalý chlieb. Zjistíte také, prečo je tak dôležité cesto správne uhníst (a ako na to) a ako ho nechať vykynúť.
K príprave kváskového chleba z našeho online kurzu pečenia kváskového chleba nepotrebujete žiadne špeciálné vybavenie – len dve šikovné ruky, základné kuchynské náčinie a trúbu (prípadne domácí pekáreň, ak ju vlastníte). Kurz Pavla Fary je určený pre všetkých, kteří sa zatím k pečeniu kváskového chleba z nejakého dôvodu dosiaľ neodhodlali, ale rádi by ho vyskúšali, ale i pre tých, kteří sa v minulosti pri pečení „spálili“ a hľadajú osvedčený, a hlavne fungujúci recept.
A čo všetko sa v kurze pečenia chleba dozvíte? Tak napríklad:
- aké ingrediencie budete potrebovať a ktorá múka je pre kváskový chlieb najlepšia
- ako si pripraviť kvalitný kvásek a ako spoznať, že je pripravený k zadělání chleba
- ako kvásek množiť a správne uchovávať
- ako umíchať dokonalú zmes na kváskový chlieb
- prečo je tak dôležité cesto správne uhníst
- ako a kde nechať cesto vykynúť a ako spoznať, že je pripravené do trúby
- ako správne piecť kváskový chlieb
- čo robiť, keď vyndáte upečený chlieb z trúby
- ako správne kváskový chlieb uchovávať
Rádi by ste sa zdokonalili i v ostatných kuchárske dovednostiach? Potom si projdite celú ponuku našich kurzov varenia!
Lektorem kurzu pečenia kváskového chleba je Pavel Fara. Ačkoli není profesí kuchař, pečení patrí k jeho celoživotním vášním. A prípravu kváskového chleba povýšil k dokonalosti. Kromě pečení sa venuje podnikání – vedie dve spoločnosti, pôsobí ako školiteľ a konzultant. Ve své práci dává prednosť praxí overeným postupom pred teorií.
Lekcie kurzu:
Pre kvalitný kváskový chlieb si potrebujeme vopred pripraviť kvások. Ako na to?
V tejto časti si pripravíme cesto pre náš kváskový chlieb.
Cesto máme pripravené a zostáva ho len upiecť.
Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.
O lektorovi:
Pavel Fara - podnikateľ, obchodník, konzultant
3 kurzy
Pavel Fara je podnikateľ, ktorý prevádzkuje tri firmy s online projektmi. Jeho špecializáciou je tvorba predajných online stratégií a biznis mentoring.
Stál pri produkcii viac než dvoch sto videokurzov tu na Kurzoch pre radosť. V jeho kurzoch nie sú žiadne teórie, iba praxou overené postupy. Viac o Pavlovi nájdete na jeho webe: www.pavelfara.cz
Dana Kořínková
2. 9. 2024
Podle vašeho kurzu peču domácí chléb. Je výborný a pokaždé trochu jiný. Nejprve jsem zkoušela z kupovaného kvásku, ale nebylo to ono. Pak jsem si ho připravila podle vašeho návodu a je super. Peču již výhradně domácí chléb a díky vašemu kurzu se mi to daří. Děkuji za něj.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Dano!
Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme nadšeni, že díky našemu kurzu pečete výborný domácí chléb a že se vám s vlastním kváskem daří ještě lépe. Je skvělé, že už chleba nemusíte kupovat. U domácího vždy víte, že je kvalitní.
Ať se vám s pečením i nadále daří.
Pavel z Kurzů pro radost