Popis kurzu:
Sushi sa stalo v posledných rokoch vyhľadávaným pokrmom aj v Česku. A nie je divu – spoľahlivo uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky, skvele vyzerá, ponúka radu variácií a obsahuje v podstate všetky dôležité zložky potravy. Za týmto tradičným japonským pokrmom ale väčšina z nás stále vyráža do reštaurácií, len málokto si trúfne na prípravu sushi doma. A to je škoda! V našom rozsiahlem a podrobném kurze sushi sa na vlastné oči presvedčíte, že pripraviť túto dobrotu je snažšie, než ste si mysleli!
V kurze sa dozviete:
- ako správne uvariť ryžu na sushi
- ako pripraviť najrôznejšie náplne do sushi
- ako stáčať klasické aj americké rolky
- ako naaranžovať sushi tortu
- ako vyrobiť sladké sushi
Kurzem varenia sushi vás prevedú lektori Šon Chung a Monika Brýdová. Zatiaľ čo Šon vám predvedie, ako na tradičnú prípravu sushi, Monika vám ukáže, ako do výroby tohto pokrmu vniesť kreativitu a ako tvoriť tzv. sushi art. A navyše vás presvedčí, že sushi neznamená len surovú rybu, ale že si na ňom môžu pochutnať aj vegáni
(zobraziť celý popis kurzu)
Nemusíte sa báť, že by ste na výrobu sushi z nášho videokurzu potrebovali nejaké špeciálne kuchynské vybavenie alebo museli zháňať exotické a drahé suroviny. Sushi jednoducho pripravíte z bežne dostupných ingrediencií.
Ostatne všetky pomôcky aj suroviny potrebné k príprave tejto pochúťky vám Šon s Monikou v kurze sushi predstavia. Naučia vás tiež, ako sa sushi správne podáva a je možné tešiť sa aj na lekciu, ako nakladať s hůlkami.
Zistíte, ako variť ryžu na sushi, ako si pripraviť najrôznejšie náplne či omáčky a čo všetko môžete do sushi umotať. A že zďaleka nemusíte toto jedlo vyrábať len z rýb – ako náplň poslúži najrôznejšia zelenina, ale napríklad aj špeciálna vaječná omeleta či huby. A na svoje si prídu aj vegáni.
Vďaka kurzu varenia sushi: Báječné recepty sushi pre každého preniknete aj do tajov najrôznejších druhov sushi. Šon s Monikou vám vysvetlia a ukážu, aký je rozdiel medzi maki, nigiri, uramaki, sashimi alebo temaki a ďalšími typmi sushi.
A nakoniec zistíte, že zo sushi sa dá tvoriť aj naozajstné (a lahodné) umenie. Naučíte sa vyrobiť sushi s obrázkom alebo sushi tortu. A pomyselnou čerešničkou potom bude neobvyklé sladké sushi.
Radi by ste vyskúšali prípravu ďalších pochúťok zo svetovej či českej kuchyne? Prezrite si ostatné kurzy z kategórie varenie!
Lekcie kurzu:
Všetky suroviny aj pomôcky sú ľahko dostupné.
Správne uvarená ryža je základ.
Minikurz jedenia paličkami.
Na čo sa môžete tešiť v ďalších dieloch?
Ryža na sushi nemusí byť len biela.
Šon pripraví rybie mäso, kuracie mäso a krevety.
Do sushi si môžete pripraviť „nekonečnú" omeletu alebo vyprážané huby.
Pečená mrkva ala losos, tuniak z paradajok, tofu a alebo tempeh - aj to môžu byť náplne do sushi.
K sushi nepatrí len sójová omáčka, ale aj sojanéza alebo wasabi.
Správne nakrájaná zelenina dodá sushi farbu.
Malé rolky - hosomaki (1-2 náplne) a alebo veľké rolky - futomaki (až 5 náplní).
Valčeky prepletené riasou.
Obrátené rolky s riasou vo vnútri.
Kornútky rolované bez podložky.
Kytička schovaná vo vnútri sushi rolky.
Mäsová aj zeleninová verzia torty.
Sladká bodka na záver obeda príde k chuti.
Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.
O lektorovi:
Šon Chung a Monika Brýdová
1 kurz
Šon Chung a Monika Brýdová sú priatelia, ktorí sa učia jeden od druhého. Zatiaľ čo Monika spoznáva tajomstvá ázijskej kultúry a kuchyne, Šon si zlepšuje svoju už tak skvelú češtinu a spoznáva kúzlo vegánskej kuchyne. Keď to dajú dokopy, vznikajú skvelé veci – multikultúrne ovplyvnené a tvorené so zápalom a láskou k dielu. A so rovnakým nadšením pre vás pripravili kurz sushi.
Dana Řezáčová
8. 4. 2024
Dobrý den, děkuji za tento kurz i za poučný a velmi zajímavý a příjemně a mile podaný úvod- sushi je milováno spoustou lidí v mém okolí, zkoušíme vyrobit a s vámi je možno se velmi zdokonalit