Popis kurzu:
Stále viac ľudí dáva prednosť domácemu chlebu pred tým kupovaným. Avšak upiecť vlastný kváskový chlieb sa môže zdať, zvlášť pre menej skúsených kuchárov, ako celkom ťažký oriešok. Nemusíte však prepadať panike – vďaka nášmu kurzu pečenia chleba to zvládne aj úplný začiatočník! Krok za krokom vás prevedieme prípravou voňavého, chutného a zdravého kváskového chleba, po ktorého ochutnaní si na ten z obchodu už ani nespomeniete!
V kurze sa dozviete:
- ako pripraviť kvások
- ako vymiešať zmes na chlieb
- ako dokonale uhniesť cesto
- ako nechať chlieb správne vykysnúť
- ako si upiecť kváskový chlieb
Vďaka kurzu pečenia chleba preniknete do tajov prípravy kvásku, potrebných surovín, ale aj samotného pečenia chleba. Zistíte, akú dôležitú úlohu hrá kvalita ingrediencií, ako spoznať, že je kvások pripravený na použitie alebo prečo sa neoplatí uponáhľať miesenie cesta ani jeho kysnutie. Zabudnite na zložité recepty alebo neprehľadné kurzy pečenia chleba, po zhliadnutí ktorých máte pocit, že kváskový chlieb je mágia vhodná len pre tých najskúsenejších pekárov. Lektor Pavel Fara vás presvedčí, že túto zdravú pochúťku zvládne naozaj každý!
(zobraziť celý popis kurzu)
Náš kurz začína prípravou najdôležitejšej prísady pre kváskový chlieb (ako napokon vyplýva z názvu), a to kvásku. Ktorá múka je do neho najlepšia? A skutočne stačí už len voda? Akú by mal mať konzistenciu? Aj na tieto otázky nájdete vo videokurze odpoveď. Dozviete sa tiež, ako správne kvások uchovávať a prečo je dôležité ho ochutnávať a pravidelne ho „kŕmiť“.
Pavol Fara vám predvedie, ako by mal správne vyzerať kvások, ktorý je ideálny na prípravu chleba, a ktoré ďalšie suroviny budete na prípravu tejto chrumkavej pochúťky potrebovať, aby mohol vzniknúť dokonalý chlieb. Zistíte tiež, prečo je tak dôležité cesto správne uhniesť (a ako na to) a ako ho nechať vykysnúť.
Na prípravu kváskového chleba z nášho online kurzu pečenia kváskového chleba nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie – len dve šikovné ruky, základné kuchynské náčinie a rúru (prípadne domácu pekáreň, ak ju vlastníte). Kurz Pavla Fary je určený pre všetkých, ktorí sa zatiaľ na pečenie kváskového chleba z nejakého dôvodu doteraz neodhodlali, ale radi by ho vyskúšali, ale aj pre tých, ktorí sa v minulosti pri pečení „spálili“ a hľadajú osvedčený, a hlavne fungujúci recept.
A čo všetko sa v kurze pečenia chleba dozviete? Tak napríklad:
- aké ingrediencie budete potrebovať a ktorá múka je pre kváskový chlieb najlepšia
- ako si pripraviť kvalitný kvások a ako spoznať, že je pripravený na zarobenie chleba
- ako kvások množiť a správne uchovávať
- ako vymiešať dokonalú zmes na kváskový chlieb
- prečo je tak dôležité cesto správne uhniesť
- ako a kde nechať cesto vykysnúť a ako spoznať, že je pripravené do rúry
- ako správne piecť kváskový chlieb
- čo robiť, keď vyberiete upečený chlieb z rúry
- ako správne kváskový chlieb uchovávať
Radi by ste sa zdokonalili aj v ostatných kuchárskych schopnostiach? Potom si prejdite celú ponuku našich kurzov varenia !
Lektorom kurzu pečenia kváskového chleba je Pavel Fara. Hoci nie je profesiou kuchár, pečenie patrí k jeho celoživotným vášniam. A prípravu kváskového chleba povýšil k dokonalosti. Okrem pečenia sa venuje podnikaniu – vedie dve spoločnosti, pôsobí ako školiteľ a konzultant. Vo svojej práci dáva prednosť praxou prevereným postupom pred teóriou.
Lekcie kurzu:
Pre kvalitný kváskový chlieb si potrebujeme vopred pripraviť kvások. Ako na to?
V tomto diele si pripravíme cesto na náš kváskový chlieb.
Cesto máme pripravené a zostáva ho len upiecť.
Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.
O lektorovi:
Pavel Fara - podnikateľ, obchodník, konzultant
3 kurzy
Pavel Fara je podnikateľ, ktorý prevádzkuje tri firmy s online projektmi. Jeho špecializáciou je tvorba predajných online stratégií a biznis mentoring.
Stál pri produkcii viac než dvoch sto videokurzov tu na Kurzoch pre radosť. V jeho kurzoch nie sú žiadne teórie, iba praxou overené postupy. Viac o Pavlovi nájdete na jeho webe: www.pavelfara.cz
Dana Kořínková
2. 9. 2024
Podle vašeho kurzu peču domácí chléb. Je výborný a pokaždé trochu jiný. Nejprve jsem zkoušela z kupovaného kvásku, ale nebylo to ono. Pak jsem si ho připravila podle vašeho návodu a je super. Peču již výhradně domácí chléb a díky vašemu kurzu se mi to daří. Děkuji za něj.
Kurzy pro radost
Dobrý den, Dano! Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme nadšeni, že…
Zobrazit celý komentář
Dobrý den, Dano!
Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme nadšeni, že díky našemu kurzu pečete výborný domácí chléb a že se vám s vlastním kváskem daří ještě lépe. Je skvělé, že už chleba nemusíte kupovat. U domácího vždy víte, že je kvalitní.
Ať se vám s pečením i nadále daří.
Pavel z Kurzů pro radost